Home
Black Avengers
BA Dagbog
FR Info
SAFFODS3

Black Avengers' Dagbog:
"Dark Sunset"

Datoer er angivet i vores tid og i kampagne tid.

Eksempel: "18 Hammer (1) 1373 DR" er den attende dag i den første måned ("Hammer") i året 1373 Dale Reckoning. Månedernes navne kan ses i tabellen.

 

1.

Hammer

(januar)

2.

Alturiak

(februar)

3.

Ches

(marts)

4.

Tarsakh

(april)

5.

Mirtul

(maj)

6.

Kythorn

(juni)

7.

Flamerule

(juli)

8.

Eleasis

(august)

9.

Eleint

(september)

10.

Marpenoth

(oktober)

11.

Uktar

(november)

12.

Nightal

(december)

"Dark Sunset"

Forhistorie:

Ved turneringen i Yhaunn i 1379 DR bliver Lord LeFeye, Lord Tarkhan, Mark Wu, LeAnna Nastacia (Anna), Lucas Canastra (Luke) og Velud Calambar "bortført" i et rum/tids-hul skabt af Lord Bane's præster, troldmænd, og udødelige undersåtter - Iyachtu Xvim (med tilnavnet "The Godson of Bane"), Stallac Benadi (tidligere High Imperceptor of Bane - nu en BaneLich).

Black Avengers har påtaget sig opgaven med at bringe de bortførte tilbage, og er derfor på en rejse igennem rum og tid, der startede tilbage før Myth Drannors fald i 713 DR, og derefter 660 år frem til lige efter Zhentil Keeps delvise ødelæggelse som følge af Bane, Talos og deres allierede guders hævnaktion på de vantro, som skiftede til at tilbede Cyric.

Vi er kommet ind i et hemmeligt Iyachtu Xvim tempel under jorden i den sydlige del af Zhentil Keep, hvor vi afbryder en (u-)hellig ceremoni, beregnet på at ophøje Iyachtu Xvim til en (højere form for?) gud.

"Buying Time" fra
"Ruins of Zhentil Keep"

Forrige Gang8. december 2003 18 Hammer (1) 1373 DR - Tidsrejse fra 1379 DR

"Nutids Dirk" (Kirk) så en bevidstløs Velud Calambar (Vrek Zuul Blade Master & fremtids-LeFeye's lærling) på alteret ved siden af en død(?) Mark Wu, som havde samme kropstemperatur som omgivelserne. Dirk prøvede "Knock" på de håndjern (magen til de som Illistyl og Jhessail var lænket med), men håndjernene modstod denne spell. Dirk brugte så WISH og 10kXP på at ønske Wu tilbage i live med fulde hit point; dette fik Wu til at sætte sig op og tilsyneladende blive levende, det lød dog som om Wu var lavet af sten og metal i stedet for kød og blod, Dirk fortsatte derefter med Stone to Flesh, hvilket lavede Wu's venstre side om til kød og blod, men den højre er stadigvæk sølv eller noget lignende metal. Dirk afsluttede med at Dimension Door'e ud i gangen sammen med Wu, men Wu valgte at modstå denne spell på en eller anden måde - han genkendte måske ikke Dirk?

Keflin (Gerado) zappede kraftigt løs med sine 9. power døds- og syre-spells, og valgte på et tidspunkt at bruge WISH og 10kXP på at ønske Iyachtu Xvim hen hvor peberet gror; idet Xvim mente at hans tilhængere burde være i stand til at "rydde op" uden ham, valgte han ikke at bruge sine udødelige kræfter på at modstå Keflin's ønske :-) På det tidspunkt så det ud til at han havde ret, men situationen vendte ret hurtigt derefter.

I mellemtiden kæmpede de andre videre i hulen (templet), og Moric (Ben) døde ret hurtigt. Herefter begyndte partyet at Dimension Door'e eller Teleport'e ud i gangen, undtagen Sadira. Udefra gangen lavede Sespetralee (Sarah) en Clairsentience, så hun kunne se ind i templet, og zappede så løs på alle fjender psykokreativt. Keflin lavede Project Image, så han kunne fortsætte med at kaste spells igennem dette.

"Fremtids Dirk" Dimension Door'ede hen til Moric's lig, og derefter ud i gangen med liget.

Douglas (Wendy) Teleport'ede et par af Xvim kultisterne hen, hvor peberet gror, før end han også Dimension Door'ede ud i gangen. Douglas nåede at blive drænet for 2 behændighedspoint, ved en enkelt gang at blive ramt af en "BaneDead" udød!

Sadira Sunseeker

Sadira Sunseeker

Sadira gik i Speed mode, og dræbte et par kultister, og da alle andre skiftede adresse til et lidt mindre farligt område, så blev hun tilbage og ændrede sin form fra kød og blod til noget der lignede ren positiv energi og liv; for Dirk lignede denne tilstand, det han kalder "Super-live" eller anti-udød. I denne form var Sadira i stand til at modstå psioniske psykokreative angreb fra knapt tyve Xvim tilhængere, og zappede derefter selv psykokreativt løs på alle tilbageværende fjender.

Det sidste nåede Dirk ikke at se, idet han skulle tilbage til fremtiden, eller fortiden... eller hvad det nu er.

Efter tredje runde var alle Xvim tilhængere dræbt eller væk; Ypperste præstinden stak af, hvilket også lykkedes for fire kultister plus de to kultister som Douglas Teleport'ede væk, mens alle andre var døde (3 VIP, 3 Mellem-leder typer, 15 andre kultister og 21 "BaneDead" udøde).

Ude i gangen fandt Douglas ud af, at Sadira var i stand til at lave "Heal"-agtige effekter, så han brugte sin "Ybsagol" ring til at lave Raise Dead på Moric, hvorefter Sadira kunne helbrede Moric for en masse hit point.

Inde i tempel hulen kom Iyachtu Xvim tilbage som en sort sky med grønne øjne, og genoplivede(?) 21 af de faldne tilhængere til nye "BaneDead" udøde, og befalede dem at finde og dræbe partyet. Hans had var så stærkt, at vi kunne mærke det helt ude i gangen, men han forsvandt med et vredt brøl efter at have givet ordren.

De sidste BaneDead udøde blev zappet at Sespetralee og Keflin remote, og af Sadira hvis positive form virkede så skræmmende på de udøde, at de omkom af synet ved hendes tilbagekomst til hulen (tilsvarende hvad høj-niveaus præster kan, når de bruger Turn Undead).

Det samlede party, med Velud Calambar på slæb oven på en Floating Disc, gik så tilbage til hulesystemets yderste hule (den med LeFeye's mur af sværd), hvor Sato ventede sammen med de unge møer og raske svende.

Velud Calambar er stadigvæk bevidstløs og iklædt håndjern og lænker.

Mark Wu er stadigvæk halvt metal, hvilket er lidt sjovt idet hans familienavn jo er Silverhand! Wu virker som om han har hukommelsestab; han har ikke genkendt nogen af os, og han virker meget åndsfraværende og initiativløs (han kunne dog forsvare sig inde i tempel hulen, da han blev angrebet af en Xvim tilhænger).

Forrige Gang12. januar 2004 18 Hammer (1) 1373 DR - Tidsrejse fra 1379 DR

Mens vi ventede inde i hulesystemet, hørte vi et døds-skrig udefra den underjordiske gårdsplads. Keflin (Gerado) lavede en Clairvoyance spell for at undersøge nærmere, og så 30 meget veludrustede Zhentilar krigere, de fire Bane Avengers vi mødte tidligere, samt (formentlig) LeFeye i fuld rustning med lukket visir - han rakte hånden ud og stoppede den sværdbarriere, han tidligere havde startet. Derefter blev vi venligt "inviteret" ud i gården af Braxus - alle skulle først erklære om de var tilbedere af Iyachtu Xvim (og få en ærefuld død), eller ej, og derefter skulle alle lade deres aura undersøge.

Dirk (Kirk) og Keflin blev høfligt overtalt til at sænke deres Mind Blank midlertidigt ("det kunne være farligt at lade være" iflg. LeFeye). Sadira var ikke så villig, og foreslog at hvis nogen ville vide mere om hende, så måtte de "ønske" det. LeFeye udfordrede Sadira til at prøve at ramme ham indenfor en runde i nærkamp, og at hvis hun kunne så ville LeFeye gøre det på hendes måde, ellers måtte Sadira gøre det på hans måde. Sadira angreb gennem hele runden, hvor LeFeye parerede hele runden OG slog Sadira et par gange med den flade side af sværdet. Sadira kunne ikke ramme, og måtte bøje sig - noget overrasket.

Wu skulle også undersøges, og der var samme problem som med Sadira. Wu forstod ikke en pind af, hvad der blev ment med at han skulle sænke sit forsvar - han anede ikke hvordan. Keflin fik LeFeye overtalt til at tro på, at Wu var oprigtigt forvirret, så LeFeye måtte bruge den hårde måde (tilsyneladende i hvert fald). Efter at have nærstuderet Wu på denne måde erklærede LeFeye til partyet i al almindelig: "held og lykke med det!"; der kunne fortolkes som, at Wu var i en tilstand, som LeFeye ikke troede vi magtede at reparere.

Alle fik så lov til at gå, og vi backtrackede til det sted, som vi sagde farvel til Aven, imens at Moric kontaktede Aven psionisk, og fortalte at vi var på vej. Aven var der, da vi nåede frem.

Sadira meldte sig frivilligt til at følge de 25 unge mænd og kvinder hjem, og vi sagde ja tak, og sagde endda at hun kunne beholde belønningen på de 2,000 GP per party-medlem. Hun beroligede de 25, og Teleport'ede på en eller anden måde væk med dem.

Vi diskuterede så de tre umiddelbart forestående problemer: At Wu var halvt metal, at Wu var Zombie agtig i sin opførsel, og at Velud's håndjern ikke rigtig ville låses op. Aven kunne meddele, at det drejede sig om en artefakt "Bane's Håndjern", som ikke tillod den fangede at regenerere hit point eller andre point, og at kun en Bane præst, Bane Avenger eller lignende kunne åbne håndjernene. Køen af villige Bane præster var til at overse, og ingen havde lyst til at gå hen og spørge nogen.

Efter mislykkede forsøg på at omdanne Wu's metalkrop til kød og blod, ved improviserede 8. power Metal to Flesh spells, men de viste sig ikke helt stærke nok. Aven prøvede så på to forskellige måder, og det lykkedes i andet forsøg.

Sadira blev kontaktet psionisk af Sespetralee (Sarah), for at komme med eventuelt input. Hun foreslog "Mordenkainen's Disjunction" mod håndjernene, og at kunne komme forbi ti minutter senere, for at se på Wu's problem.

Mordenkainen's Disjunction lød fristende, på nær at en ødelagt artefakt ville påkalde sig skaberens vrede, og eventuelt gøre kasteren permanent ude af stand til at kaste spells. Efter manglende frivillige, sagde Aven, at han ikke troede det ville gøre nogen forskel om skaberen blev mere vred på ham, så han forsøgte - og fejlede.

Aven har fortalt os, at han mener at de andre bortførte holdes fanget af "Stallac Benadi", som er en BaneLich (tidligere High Imperceptor of Bane, den øverste præst i Faerûn, for nogen hundrede år siden), og formentlig den sejeste Bane repræsentant i Faerûn på nuværende tidspunkt, med visse udødelige kræfter. Aven har skaffet et kort over Benadi's underjordiske domæne i Zhentil Keep.

"Sinister Conviction" fra
"Ruins of Zhentil Keep"

Forrige Gang26. januar 2004 18 Hammer (1) 1373 DR - Tidsrejse fra 1379 DR

Keflin (Gerado) fik dirket "Bane's Håndjern" op på Velud Calambar, og vi fik ham til bevidsthed og nogenlunde frisk. Velud havde ikke ret meget at fortælle om den kamp, hvor han blev fanget sammen med de andre.

Vi blev enige med Sadira om, at hun og Wu tog til Saerloon i Sembia, hvor det nærmeste Greater Temple of Mystra befinder sig, for at prøve at kontakte Mystra og finde ud af, hvad vi kan gøre ved Wu's hukommelsestab, eller hvad det nu er der er galt med ham. De tog af sted v.h.a. Teleport eller en lignende effekt.

  DM note: Stallac Benadi var søn af Hadrac Benadi (High Priest of Bane), som vi mødte i Cormanthor skoven i 713 DR i Bane's følge sammen med LeFeye.

Vi fortsatte missionen i kloaksystemet, hen til indgangen til Stallac Benadi's domæne. Stallac Benadi er en "BaneLich" med visse udødelige kræfter (ifølge Aven), så vi diskuterede om hvordan vi skulle takle et møde med ham (forhandling eller overfald). Ved indgangen kom der et spøgelse (Ghost), som var et så skrækkeligt syn at folk ældes bare ved synet; det var dog kun Dirk (Kirk) der virkelig blev påvirket, og han ældedes med +10 år.

Indenfor mødte vi nogen udøde lig (Zombie?), som bare holdt øje med os; den ene af dem følger efter os. Inde i et rum med affald og lig dele mødte vi en ca. 14 årig pige, som var beskidt og bange og faret vild, men snakkede med os da vi ikke virkede farlige. Pigen hed Frellana Drillysa ("Frel") og er datter af Echardt Drillysa, en magiker i Zhentil Keep; Frel er tilsyneladende en 2. niveaus magiker.

Da vi ikke havde tid til at følge Frel helt hjem, hvilket hun ellers meeeget gerne ville have at vi gjorde, så kastede vi beskyttelses formularer på hende, og fulgte hende udenfor Stallac Benadi's domæne, hvorefter vi selv gik tilbage.

Forrige Gang9. februar 2004 18 Hammer (1) 1373 DR - Tidsrejse fra 1379 DR

Vi fortsatte ad korridoren nordpå, og mødte et kriger skelet (Warrior Skeleton) i platemail og med bastardsværd, der spærrede os vejen videre ("Kun de modige og døde kan passere hér."); bag vedkommende i et stort rum foregik der en kamp mellem to hold, hovedsageligt bestående af udøde. Dirk (Kirk) og Sato dræbte kriger skelettet forholdsvis nemt, selvom han var tæt på 20. niveau. Den døde udøde kriger havde en magisk rustning, et magisk bastardsværd og et magisk kortsværd i en skede. Moric tog det korte sværd ud af skeden for at prøve dets styrke; det var stærkt nok til at skade ham for nogen hit point og han måtte save for ikke at dø - derefter smed Moric sværdet og lod det ligge!

  DM note: En Ju-ju Zombie er samme type Zombie, som vi så i det første rum i Stallac Benadi's domæne, hvoraf en har fulgt efter os. Ju-ju Zombier er ikke så langsomme og sløve som almindelige Zombier.

Inde i det store rum var en kamp i gang mellem to styrker. Stallac Benadi's styrke bestod af 9 Zombier og 5 Ju-ju Zombier ledet af en Wight, mens Cyric's styrke bestod af 7 Zombier, 2 Ju-ju Zombier og 4 levende Cyric krigere ledet af en levende Cyric løjtnant. Vi valgte at gå ind i kampen på Stallac Benadi holdets side, for at få "brownie points" i hans karakterbog. Dette afgjorde kampen på to del-runder til vores fordel.

Stallac Benadi holdets Wight spurgte os om hvem vi var, og hvad vi ville. Da vi svarede, at vi var der for at tale med Stallac Benadi, blev vi efter en kort betænkningstid bedt om at stikke vores våben i skederne og følge med. Det gjorde vi så. Alle de udøde, på nær den oprindelige Ju-ju Zombie, fulgte med os.

Vi blev ført igennem flere korridorer, bland andet en korridor med 10 krypt-alkover med inskriptioner over de 8:

Stallac Benadi
First Imperceptor of Bane, 735-844 DR

First and greatest follower of Bane, invested with the title of Imperceptor by the avatar of the Lord of Strife himself. Seventh in Faerûn to receive the greatest gift of Bane.

Tomar of Bane
Second Imperceptor of Bane, 801-877 DR

Most ruthless of all Imperceptors, Tomar's greatest achievement was the introduction of a deadly plague into the Western Heartlands, causing the deaths of thousands. Eighth in Faerûn to receive the greatest gift of Bane.

Harr Santolic
Third Imperceptor of Bane, 848-966 DR

Following in the footsteps of his predecessors, Harr Santolic is attributed with the rise in the church of Bane in the Western Heartlands.

Wedic B'donder
Fourth Imperceptor of Bane, 901-1010 DR

A savage Imperceptor, who brought the worship of the Lord of Strife to full blossom within the walls of Zhentil Keep. Last in Faerûn to receive the greatest gift of Bane.

Forja B'donder
Fifth High Imperceptor of Bane, 988-1076 DR

The only female to be named High Imperceptor - in her father's footsteps-and the most beautiful of all Banites to walk the face of Faerûn. Renowned for the vast number of Harpers who died at her hands.

Strife
Sixth High Imperceptor of Bane, 1055-1141 DR

Raised from birth by his predecessor to succeed her as Imperceptor, Strife brought quarreling factions of the church together and spread the word of Bane further than any other mortal upon the face of Faerûn. Died at the hands of treacherous Harpers.

Brist of Bane
Seventh High Imperceptor of Bane, 1120-1224 DR

Youngest to possess the mantle of Imperceptor, Brist began the war against the jealous gods of Faerûn, who sought to banish Banites everywhere. Died at the hands of a cleric of Lathander.

Szchulan Darkoon
Eighth High Imperceptor of Bane, 1207-

(ingen beskrivelse og ingen kiste)

I en nordgående gang stod der et kriger skelet, som lignede det som Dirk og Sato slog ihjel, der lod os passere og selv fulgte efter. I en senere korridor var der 10 alkover, hvori der stod i alt 9 yderligere kriger skeletter, der også fulgte efter.

Så kom vi til en stor audienssal, hvor Stallac Benadi sad på en guld/sølv/jet trone mod den modsatte væg. Et stykke til venstre for ham (set fra Benadi's side) stod der en spejlblank statue af Lord Tarkhan i fuld kamp med en sabel i hver hånd, og oven på statuen med spidsen nedad hvilede en stor (mange tons) glaskegle, der gik op til loftet. En anden teori gik ud på, at "statuen" er Lord Tarkhan i Temporal Stasis.

Stallac Benadi spurgte os om, hvem vi var og hvorfor vi var der. Dirk fik ved en forglemmelse udtalt, at vi var The Black Avengers, og at vi var der for at finde vores venner, som var bortført, fordi de ved et uheld var blevet blandet ind i en konflikt mellem den usle Cyric og den mægtige Bane (fedte fedte bullshit fedte). Benadi pressede os for at få nærmere at vide, hvad vi ville, og hvorfor han ikke skulle slå os ihjel. Benadi's første diskrete vink, var at kaste noget blå-grøn energi på Aven, der blev lidt skadet.

Sato valgte så at "afsløre" at Bane's mægtigste Avenger LeFeye ville forråde Bane indenfor de nærmeste par år, og at vi var kommet fra fremtiden og hertil for at finde og redde vores venner. Dette overraskede ikke Benadi - muligvis fordi at den Benadi, som vi så (vil komme til at se) i fremtiden i Yhaunn, måske er den samtidige Benadi, som vi nu står over for.

Da vi fortsatte snakken lidt, uden at komme på banen med nogen aktuelle forslag, pressede Benadi yderligere ved at stirre Dirk dybt i øjnene, og påføre ham stærke muskelsmerter, der næsten gjorde skade (Dirk savede). Dette gjorde Dirk meget vred, og han råbte at vi skulle angribe, hvilket vi så gjorde!

I løbet af første del-runde gik diverse kriger skeletter, zombier, ju-ju zombier og en wight til fysisk angreb på os, hvor nogen af os angreb dem tilbage, og nogen angreb Benadi med afstands effekter. Til vores store fortrydelse viste det sig, at kriger skeletternes (magiske eller hellige?) sværd skærer lige igennem Stoneskin spells uden det mindste besvær :-( Desuden lader det til, at kriger skeletterne har en meget stærk magisk resistans. Benadi har også en magisk resistans, men det er dog lykkedes at trænge igennem med en enkelt skade spell og et psyko-kreativt ætsende angreb. Måske og måske ikke er det lykkes for Keflin (Gerado) at sænke Benadi's magiske resistans med en Lower Resistance spell. Et af kriger skeletterne blev dræbt af en magisk døds effekt manifesteret af Aven.

Forrige Gang23. februar 2004 18 Hammer (1) 1373 DR - Tidsrejse fra 1379 DR
Stallac Benadi

Stallac Benadi

Vi fortsatte kampen i Stallac Benadi's store sal, og gennemførte to fulde runder og to del-runder mere. Aven, Keflin (Gerado) og Dirk angreb det meste af tiden Stallac Benadi med magiske formularer og psioniske effekter; de fleste magiske effekter blev modstået af Benadi's magiske resistans, men nogen kom igennem, til gengæld modstod kriger skeletterne alle magiske effekter, på nær særlige døds-formularer fra Aven. Kriger skeletterne viste sig ikke alle at være lige seje, og de to sejeste var mindst 35. karma niveau! Tidligt i kampen dukkede LeFeye op ved indgangen til salen med en ukendt mandlig kriger-type (se Malakar nedenfor). I løbet af kanten konverserede LeFeye og Benadi tilsyneladende høfligt om, hvorvidt Benadi havde behov for at bede om LeFeye's hjælp, hvilket han ikke havde. Imellem linierne i denne konversation fornemmede vi, at der i virkeligheden var tale om at LeFeye drillede eller hånede Benadi for ikke at være i stand til at klare situation selv, og at Benadi gav udtryk for at LeFeye kunne rende ham et vidst sted.

  DM note: Kriger skeletterne i Benadi's tjeneste er af tre forskellige grader og titler:
  • UnKnight of Bane er den laveste grad, og er en udød tidligere Knight of Bane.
  • UnAvenger of Bane er den mellemste grad, og er en udød tidligere Avenger of Bane.
  • UnKnight Commander of Bane, også kaldet UnCommander, er den højeste grad, og er en udød tidligere Lord High Avenger of Bane.

Vores modstanderes relative styrke kombineret med vores valgte kamp taktik gjorde, at vi blev hårdt presset og at vi ikke formåede at skade modstanderne lige så meget, som de skadede os. Benadi brugte to gange en hellig bøn af høj power, som var i stand til at skade hele partyet og samtidigt helbrede ham selv og alle de udøde kriger skeletter; det føltes nærmest som en omvendt Heal (Harm) med multiple mål eller område-effekt.

De fleste om ikke alle af kriger skeletterne viste sig også at kunne bede bønner til Bane, der enten kunne skade os eller helbrede dem selv. Aven kopierede Benadi's Massive Harm bøn med en tilsvarende omvendt (Massive Heal?) effekt, som delvis helbredte alle i partyet men blev modstået af alle de udøde modstandere.

Warrior Skeleton

Kriger Skelet

I løbet af kampen blev Velud Calambar dræbt, og Dirk og Sato blev næsten dræbt (nul hit point eller derunder). Velud blev genoplivet af Aven, og Sato blev delvis helbredt, samtidigt med at Aven spærrede Benadi inde bag et kraftfelt (som Benadi senere desintegrerede), og Aven lagde en variant af Delayed Blast Fireball bag Benadi - det hele i løbet af en Timestop eller lignende effekt. Lord Tarkhan blev af Keflin bragt ud af Temporal Stasis efter at Sespetralee havde kastet den tunge glaskegle efter Benadi, og Tarkhan kom med i kampen på vores side, men det var stadigvæk ikke helt nok til at kæmpe lige op med vores modstandere. Da Sespetralee havde brugt hovedparten af sine psioniske kræfter, hvilket Benadi havde bemærket, angreb BenadiSespetralee med to kraftige psioniske mentale angreb af redaktivt-betvingende-kreativ natur, og hendes psioniske buffere blev helt tømt, hendes mentale skjolde nedbrudt og hendes intelligens skadet. En eller anden venlig sjæl har dog beskyttet Sespetralee med en variant af Mind Blank, hvilket skete mens Aven lavede Timestop, så hun formoder at det må være Aven der gjorde det.

På nuværende tidspunkt er vi i færd med at trække os tilbage, efter vi har formået at dræbe en af de svagere kriger skeletter med en kombination af fysiske og psionisk-kreative angreb, og efter at Aven har dræbt en af de to stærkeste kriger skeletter med en eller anden form for mental døds effekt, der ligner men ikke er identisk med effekten Aven brugte på det kriger skelet, som han dræbte i første del-runde (se opdateret dagbog for 9. februar).

Malakar

Malakar

Nogen af os er allerede ude af Benadi's store sal, og resten er på vej igennem en magisk portal improviseret af Keflin. Som den første der Dimension Door'ede væk fra nærkamp og om bag ved LeFeye, blev Dirk beordret til at lægge sine våben, hvilket han straks gjorde; LeFeye stod med sit sværd to fod fra Dirk, og Dirk var ikke i humør til at provokere LeFeye yderligere lige på det tidspunkt. Benadi beordrede højlydt sine kriger skeletter til at stoppe os, altså forhindre at vi stak af, hvilket de blandt andet prøvede på ved at bede til Bane om Flame Strike, og andre dødbringende effekter.

Det sidste vi nåede at se var, at to af kriger skeletterne, nemlig den sejeste tilbageværende og en af de næst-sejeste, tilsyneladende forsvandt; Keflin gennemskuede at de var blevet psionisk transporteret af Benadi til et sted i nærheden, og han advarede os andre om dette. Ind til videre har LeFeye og hans følgesvend, som ikke bærer uniform (hans navn er Malakar, men det ved vi ikke endnu), ikke forsøgt at spærre os vejen eller gribe ind på anden vis - ud over at afvæbne Dirk, som kom provokerende tæt på LeFeye's ryg med sin Dimension Door.

Forrige Gang8. marts 2004 18 Hammer (1) 1373 DR - Tidsrejse fra 1379 DR

Vi fortsatte det "strategiske tilbagetog" fra Stallac Benadi's store sal, efter at Keflin (Gerado) havde beskyttet vores tilbagetrækning med en Prismatic Wall på tværs ad gangen. På vej tilbage følte hele partyet, på nær Keflin, Sespetralee (Sarah) og Dirk (Kirk) der var beskyttet med Mind Blank formularer, at Stallac Benadi's stærke betvingende vilje lagde sig over os, og bød os at underkaste os hans kontrol; Velud Calambar og Sato bukkede under for presset, og blev beordret til at sætte Aven og Sespetralee ud af spillet med ikke-dødbringende midler.

  DM note: Stallac Benadi's stærke betvingende effekt bestod af en Massive Coercion, der fungerede som bærende kraft for Domination (betvingende talent).

Massive Coercion er en redesignet SAFFODS3 version af Mass Contact, og er i stand til at øge område og række-vidde for andre betvingende effekter.
Massive Coercion er en 8. power kunst, og findes i det kommende "SAFFODS Psionic Effects" tillæg.

Velud angreb Sespetralee med kampkunst "non-lethal" angreb, og Sato angreb en parerende Aven med non-lethal sværdslag; Keflin assisterede Sespetralee, uden den helt store succes.

Velud og Sato blev gjort uskadelige ved hjælp af Control Body effekter udført af Douglas (Wendy) og Moric, og beskyttet mod yderligere betvingende indflydelse med Mind Blank formularer fra Keflin og Dirk. Herefter fortsatte vi ned ad gangen. Da vi rundede et hjørne, så vi at de 6 overlevende (eller hedder det underlevende?) UnKnights, UnAvengers og UnCommander stod og ventede på os. UnCommanderen kastede en uhellig bøn imod os, men Aven nåede at spærre for dette ved at lave en Wall of Force på tværs ad gangen, lige foran de udøde skelet krigere. Keflin improviserede et Wormhole, som skulle føre os lige udenfor Stallac Benadi's domæne, og dette ormehul passerede vi så igennem...

...men vi dukkede ikke op det forventede sted; i stedet var vi kommet til et mørkt rum på 30x60 fod, hvori der ventede et dusin overraskede Ju-ju Zombier. Zombierne blev hurtigt udryddet ved en kombination af Fireball spells fra Douglas og Sespetralee, og almindelige tæsk fra Tarkhan, Dirk, Aven og Keflin. Moric og Douglas havde travlt med at styre Sato og Velud. Endelig var det på tide at hvile ud, om end kun i fem minutter.

Velud og Sato erklærede, at de efter ca. ét minut ikke længere var betvunget, og Aven teoriserede at det godt kunne være sandt, idet at psioniske effekter typisk kun varer i en runde medmindre de vedligeholdes, og Mind Blank kunne jo måske forhindre Benadi i at vedligeholde sin Domination. Vi var ikke helt parate til at tage chancen, så de blev ikke sluppet fri. Efter fem minutters ro og fred, åbnede døren til rummet sig, og ind trådte...

LeFeye! Han ville vide, hvorfor vi var hér i Stallac Benadi's domæne. Sespetralee fortalte en vild og fantastisk historie om, at vi var rejsende fra fremtiden kommet for at redde vores venner, og at LeFeye selv i fremtiden, på et tidspunkt vi ikke ville sige men mere end to år fra nu, ville blive bortført fra Yhaunn af Lord Bane, Iyachtu Xvim, Stallac Benadi, en Balrog, kæmpestore Beholdere, og et hundredtal Bane krigere under ledelse af Fzoul Chembryl. Denne usandsynlige (men sande) historie blev bakket op af resten af partyet, om end Tarkhan og Velud ikke kunne udtale sig om tidsrejse delen af historien; Tarkhan kunne dog tilføje, at den fremtidige LeFeye muligvis var undsluppet, selvom han ikke var sikker, og at Mark Wu havde været i kamp mod Xvim. Uheldigvis var alle, på nær Tarkhan, beskyttet af Mind Blank på nuværende tidspunkt, så LeFeye kunne ikke se om vi løj eller talte sandt, hvilket han gjorde os opmærksom på. LeFeye udbad sig en frivillig til at sænke sine mentale parader, under LeFeye's beskyttelse i form af et psionisk kreativt skjold naturligvis, og Keflin gik med til det, så længe LeFeye lovede ikke at skade ham; LeFeye lovede at han ikke ville skade Keflin, medmindre han i Keflin's sind så forræderi mod ham selv eller mod folk, som var under LeFeye's beskyttelse, f.eks. de riddere vi mødte tidligere (Braxus, Bregorl, Baran, Burqwor).

LeFeye undersøgte Keflin's indre sind, men var ikke helt tilfreds og bad om lov til at kigge i det dybe sind, for at undersøge relevante erindringer; Keflin gik med til det. LeFeye stillede sig tilfreds med det, han så i Keflin's erindringer. LeFeye gav derefter udtryk for, at han personligt ville finde det tilfredsstillende, hvis vi bragte de udøde skelet krigeres u-liv til ophør, for at sætte dem fri fra Stallac Benadi's slave-binding og tillade dem at genoptage den naturlige cyklus af liv, død og reinkarnation. For at hjælpe os i vores mission med at føre strid (altså udøve Lord Bane's primære formål), helbredte LeFeye de fleste af vores sår med to bønner om Massive Heal. LeFeye sagde at hvis vi gik ind i Lord Bane's Tempel (uden at ville tilbede Bane), ville vi blive uvenner. Han foreslog også, at vi hjalp med at rydde op i "løgneprinsens" følgere (altså Cyric tilbedere) - vi mente dog, at det måtte vente til en anden gang. Endelig foreslog LeFeye, at vi burde tage en tur forbi fængselscellerne for at lede efter vores bortførte venner.

Velud og Sato var blevet sat fri, efter at vi havde fjernet Sato's Mind Blank og aflæst hans aura for spor af fremmed indflydelse, hvilket han ikke længere var under.

I Keflin's hukommelse dukkede der en erindring op, gående ud på at Douglas (Wendy) var blevet besat af Iyachtu Xvim's ånd, og at Douglas' ånd sandsynligvis var død. Dette meddelte Keflin ved at sende sine tanker magisk til Sato og Moric; ingen andre er blevet informeret (misinformeret?).

Herefter gik vi i gang med at planlægge vores videre færden...

Forrige Gang22. marts 2004 18 Hammer (1) 1373 DR - Tidsrejse fra 1379 DR
Wight

Wight

Wraith

Wraith

Vi diskuterede vores taktiske muligheder: Vi kunne gå direkte efter at finde vores bortførte venner, og derefter forlade Stallac Benadi's domæne, eller vi kunne udrydde alle fjender først. Vi lagde os fast på en mellemvej, nemlig at finde vennerne, men at sikre os ved, at "rydde op" bag os før vi fortsatte, for ikke at have for mange potentielle fjender i ryggen.

Vi forlod rummet, hvor vi havde hvilet og snakket med LeFeye, og gik i gang med at "rydde op" bag os. Døren til gangens nordligste rum blev åbnet af Sato, og viste sig at indeholdt syv Wights og to Wraiths, altså udøde der alle kunne dræne livskraft! Dirk (Kirk), Keflin (Gerado) og Aven udslettede dem alle på to del-runder, og kun Keflin nåede at blive drænet.
 

Ghoul

Ghoul

Portal

Portal

Vi fortsatte til næste rum, hvor vi bag døren så en række lig-ædere at typen Ghoul og Ghast. Disse udøde forholdt sig imidlertid passive, og stod rundt langs væggene. I midten af rummet hang der en portal svævende, og vi kunne ikke se igennem denne portal; det kunne en eller anden på den anden side af portalen imidlertid - formentlig Stallac Benadi, selvom vi ikke ved det med sikkerhed.

Vi angreb med magiske formularer ind i rummet og dræbte de fleste (måske alle?) udøde, men ud af portalen kom der en særdeles dræbende kraft, der føltes som en endnu stærkere version af Massive Harm. Efter at have taget skade af denne effekt, lukkede vi døren til rummet igen - så kunne portalen hygge sig med sig selv!

Efter en kort diskussion blev vi enige om, at Stallac Benadi sandsynligvis kunne se igennem sine undersåtters øjne, og at han derfor havde forudset, at vi ville dukke op netop i rummet med lig-æderne. Vi standsede derfor vores oprydnings-taktik, og fortsatte i stedet ad gangen for at komme hen til fængsels-cellerne, hvor LeFeye havde foreslået, at vi kunne lede efter vores bortførte venner.

Da vi nåede frem til et kryds mellem vores østgående gang, og den nordgående gang med krypt-alkover, stod de resterende UnKnights, UnAvengers og UnCommanderen og ventede på os, og de gik til angreb.

Warrior Skeleton

UnKnight

Douglas (Wendy) startede med held en Control Sound effekt på UnCommanderen, der gik i gang med at bede en uhellig bøn til Lord Bane. Moric gjorde tilsvarende med en UnAvenger. Aven og Sespetralee (Sarah) manifesterede stærke psioniske effekter på UnCommanderen; alle andre gik i nærkamp, og efter første del-runde fulgte Douglas, Moric, Aven og Sespetralee med i nærkampen.  Vi kæmpede hårdt og effektivt, og kampen gik bedre denne gang, hvor Stallac Benadi ikke var med på de udøde krigeres side...

...Men så fik Douglas (Wendy) nådestødet, og han/hun burde være død, men i stedet fik Wendy et lysende grønt skær i øjnene, hvorefter han/hun bad en stille bøn med en ganske mærkværdig stemme: "Bane's søn er den eneste sande Gud!". Dette helbredte det meste af Douglas/Wendy's skade, og fik nogen af os til at tro mere på, at Douglas/Wendy's krop er blevet overtaget af Iyachtu Xvim. Dirk prøvede at fange Wendy/Xvim(?) med en Temporal Stasis formular, men den blev modstået. Xvim(?) spurgte Dirk om hvad han havde gang i, og Dirk svarede at han bare prøvede på at beskytte Douglas mod mere skade; det svar stillede Xvim(?) sig tilsyneladende tilfreds med.

Det lykkedes os at dræbe nogen af de udøde krigere, men så dukkede portalen op igen - denne gang bag os!

Dirk skyndte sig at kaste en Dimension Door for at komme om bag ved portalen, hvilket lykkedes. I mellemtiden havde vi slået alle de udøde krigere ihjel, på nær én UnAvenger som stadigvæk var i stand til at kæmpe, og en anden UnAvenger som var bevidstløs og døende. Men så fik den ene UnAvenger "helbredt" den anden med en Harm bøn, og vi blev alle ramt af en Massive Harm bøn igennem portalen, på nær Dirk som var bagved den.

Status er nu, at der er to UnAvengers tilbage, som begge er ved ganske godt helbred, altså lige bortset fra at de døde for flere hundrede år siden og blev transformeret til udøde slaver af Stallac Benadi, og så er der portalen hvor Stallac Benadi formentlig står parat til at udrydde os, og endelig er der Xvim(?) i Wendy-skikkelse som en temmelig usikker "allieret".

Vi kæmper videre...

Forrige Gang14. april 2004 18 Hammer (1) 1373 DR - Tidsrejse fra 1379 DR
Warrior Skeleton

UnAvenger

Vi fortsatte kampen mod to UnAvengers og en formodet Stallac Benadi bag en portal. De to UnAvengers koncentrerede sig om at prøve at dræbe Sato og Velud Calambar; Dirk kastede en Iron Wall forbi portalen, der i første omgang blokerede for angreb igennem den, og Dimension Door'ede så tilbage til resten af partyet. Sato, Moric, Sespetralee (Sarah) og Douglas (Wendy/Xvim?) overvandt og dræbte den ene UnAvenger - Sato var i Speed mode. Velud, Lord Tarkhan og Aven dræbte den anden UnAvenger, men Velud mistede bevidstheden på grund af for meget skade - han blev dog hjulpet tilbage med helbredende assistance fra bl.a. Aven og undgik at dø.

Stallac Benadi (?) lod sig ikke helt afvise ved hjælp af en blokerende Iron Wall; vi kunne mærke en voldsom opbygning af psionisk kraft rettet imod os, og Sato og Moric valgte at bringe sig midlertidigt i sikkerhed ved at løbe væk. Angrebet kom efter 19 sekunders opbygning i form af et kreativt Ultra Blast mentalt angreb; heldigvis havde Aven advaret os om hvad der var på vej, og manifesteret et kreativt skjold mellem os og portalen, så det første Ultra Blast blev stoppet af skjoldet, med hjælp fra ekstra kraft suppleret af Aven (en kreativ link til skjoldet). Benadi (?) angreb dog igen på samme måde, og gjorde det som et komprimeret angreb, han har altså en hel del niveauer, og denne gang var Avens kreative skjold kun i stand til at dæmpe angrebet, som dermed skadede folks Mind Blank skjolde.

Imens havde en del af partyet brugt lidt tid på at drikke healing potions for at blive bare lidt friskere. Dirk prøvede at improvisere en ekstra-dimensional spell (variant af Rope Trick), for at lave et gemmested for os, og kravlede selv op i dette ekstra-dimensionale rum... troede han, for da han kiggede nærmere efter var formularen blevet forvansket til en dimensional dør til en anden gang i Benadis domæne; dette var anden gang vi fejlede i at prøve at forlade området ved brug af ekstra-dimensionale effekter, så der er åbenbart en form for beskyttelse imod dette. Vi blev enige om at fortsætte til fængselscellerne, og at gøre det usynlige og lydløse for ikke at blive opdaget af Benadis udøde spioner. Aven kastede en Mass Invisibility og improviserede en Silence Area spell. Vi kom frem til gangen med fængselsceller uden at blive opdaget, og kiggede igennem glughuller i celledørene en ad gangen; der var i alt ni celler.

Luke (Lucas) var den første vi fandt, og Dirk åbnede døren med en Knock spell. Aven droppede den improviserede Silence Area spell. Vi overbeviste Luke om, at vi var hans venner kommet for at befri ham, og Keflin dirkede hans håndjern (af typen Banes Håndjern) op. Kort tid efter fandt vi Anna (LeAnna) i en anden celle; Keflin dirkede døren og håndjernene op. Både Luke og Anna så forbavsende friske ud, bortset fra at de var temmelig beskidte og havde forrevent tøj. I endnu en celle fandt vi en (tilsyneladende) præst af Cyric, som var noget værre tilredt end Luke og Anna. Aven droppede vores usynligheds spell. Sespetralee mente at vi ikke skulle sætte ham fri, idet LeFeye af Bane (den samtidige version af LeFeye) så nok ville blive sur; Keflin undrede sig højlydt over hvem hun fedtede for, og overbeviste os om at alle fanger her skulle sættes fri - det gjorde vi så. Da Cyric præsten spurgte efter Keflins navn, for at kunne bede til Cyric om at velsigne ham, takkede Keflin dog pænt nej! Vi mangler stadigvæk at finde den fremtidige LeFeye, selvom Tarkhan tidligere har sagt at han tror at LeFeye måske slap væk?!

Wight

Wight

En eller anden mægtig kraft, som fik os til at tænke på Banes guddommelige angreb på "Woolfie" tilbage i Myth Drannor, udspillede sig tæt nok på til at vi alle kunne mærke det, eller måske var der tale om to mægtige kræfter der kæmpede mod hinanden. Under alle omstændigheder drejede det sig om kræfter stærkere end 9. power magi, men vi ved ikke hvad det var - og måske har vi ikke lyst til at stifte nærmere bekendtskab med sådanne kræfter?

Vi fortsatte tilbage ad fængselsgangen for at finde et bedre sted at hvile lidt ud. På vej ud så vi en Wight, der stod passivt og holdt øje med os. Dirk begyndte at angribe med en spell, og dette fremprovokerede endnu en Ultra Blast, tilsyneladende fra Wight'en men sandsynligvis fra Benadi igennem Wight'en. Vi prøvede at løbe udenfor rækkevidde, på nær Dirk, men vi nåede ikke langt nok til at undslippe en komprimeret Ultra Blast, og denne gang fik vi at mærke hvor slemt det kunne være, og de fleste mistede PSP på grund af angrebet - alle overlevede dog. Wight'en drænede Dirk ved berøring, og lige efter drænede Dirk tilbage med sin Dirkalpathol’s Constitutional Life-force Redirector spell.

Forrige Gang26. april 2004 18-19 Hammer (1) 1373 DR - (tidsrejse) - 30 Eleasis (8) 1379 DR

Vi fortsætter tilbagetrækningen fra Stallac Benadi's domæne. På vej ud ser vi at to af udgangene, inklusive den vi oprindelig kom ind ad, hver er spærret af to sortklædte krigere foran en Prismatic Wall (eller lignende), der er flytbar. Krigerne virker ikke direkte truende, men som om de mener at de har styr på situationen, og at de er informeret om at vi er der. De beder os om at vente på deres leder, der viser sig at være LeFeye af Bane. Inden LeFeye kommer, holder partyets Bag of Holding's op med at virke, så meget af Moric's og Sato's udstyr ryger på gulvet, dette er sandsynligvis som følge af en ufattelig stærk dimensional lås på hele området, og derefter mærkes det som om at vi bliver omfattet af en forstærket Pseudo Stasis Field, der får tiden til at gå 60 gange langsommere; et minut senere kommer LeFeye ind igennem en Prismatic Wall.

LeFeye's Udfordring af Iyachtu Xvim

LeFeye anerkender vores tilstedeværelse, men henvender sig til Iyachtu Xvim's avatar, i form af Douglas (Wendy). LeFeye erklærer sin udfordring således:

"Vores tidligere møde var interessant, men uden afgørelse.

Sidste gang havde du støtte fra dine følgere, men denne gang er det omvendt!

Hvis du vælger at blive og kæmpe, vil du sandsynligvis tabe, og selvom du skulle vinde, har jeg informeret Daedalus Montforce og Joseph Serafino om, hvordan dit nuværende udseende og mentale signatur er. Så Cyric's udvalgte vil med lethed overvinde din lånte avatar, hvis du overlever vores møde!

Jeg foreslår, at du opgiver din avatar og forsvinder, så jeg kan fortsætte denne ekspedition rettet mod en udød overherre, der bringer skam over Lord Bane i sin frygt for at dø og genopstå. (DM note: altså Stallac Benadi)

Du kan i øvrigt betragte dette som den første, men ikke den største, officielle udfordring mod dit uretmæssige krav på overherredømme over sindets kræfter i Faerûn."

Xvim's avatar tænker over sagen, og forlader Douglas' krop i form af grøn gas, der forsvinder ned igennem gulvet, mens Douglas falder død om.

LeFeye tilbyder os, at vi har ti minutter til selv at overvinde Stallac Benadi, hvis vi ønsker dette - hvilket vi ikke gør, og fortæller os så at vi kan passere sikkert igennem de prismatiske mure, under forudsætning af at vi hverken er udøde eller højerestående væsner (guder, udødelige, ...).

Vi vælger at tro på LeFeye og går igennem den prismatiske mur, hvilket føles underligt men ikke væmmeligt, og ser at yderligere 38 sortklædte krigere står på rad og række bag muren; nogen af dem kigger hånligt på Sten af Cyric, den præst eller tilbeder af Cyric, som vi lukkede ud af fængselscellen. Vi fortsætter igennem endnu en prismatisk mur på vej ud, og derefter ud af Pseudo Stasis Field området. Så er vi ude i gangen uden for Stallac Benadi's domæne, med en død Douglas på slæb. Keflin (Gerado) prøver at genoplive Douglas med Douglas' egen ring, altså den ring vi kender under navnet Ybsagol, hvilket ikke lykkes - muligvis fordi den allerede er brugt tidligere samme dag. Luke (Lucas Canastra) tilbyder at forsøge i stedet, og hans håndspålæggelse kalder Douglas' ånd tilbage, og helbreder Douglas' krop (stadigvæk i skikkelse af Wendy). Derefter forhører vi Douglas om hvad han kan huske, og fortæller ham de vigtigste ting han er gået glip af mens hans krop var overtaget af Xvim's avatar.

Aven's Afsløring

Aven siger til Sespetralee (Sarah), at det er på tide at hun fortæller resten af partyet, det hun ved om ham, som vi andre ikke ved.

Sespetralee fortæller, at hun for et stykke tid siden opdagede ved et tilfælde, at Aven rent faktisk er LeFeye (fra vores fælles fremtid), og at hun har holdt det skjult for ikke at skabe endnu større chance for tids paradokser. Aven (LeFeye) bekræfter dette. Vi fortsætter ud af gangene og tilbage til vores værelser på kroen. På kroen ser vi Tellurain halvalf, som for en passende betaling fortæller, hvor vi kan finde Echardt Drillysa's hus, altså faderen til den unge forskræmte beskidte pige Frellana ("Frel", 14 år) vi hjalp med at slippe ud af Benadi's domæne. Så går vi til ro, og dagen er endelig ovre!

Echardt Drillysa

Næste dag (19 Hammer 1373) går Keflin (Gerado) og Dirk ud og besøger Echardt Drillysa, som ifølge Tellurain's hentydninger med stor sandsynlighed er en Zhentarim magiker. Echardt er imødekommende, venlig, og taknemmelig, og fortæller at Frellana kom hjem dagen før, beskidt og træt men i god behold. Vi får en belønning på 10.000 GP i ædelstene, og Echardt gør os opmærksomme på, at han godt kunne tænke sig at gøre brug af vores arbejdskraft i fremtiden, til diskrete og farlige opgaver. Han får et henholdende svar.

En Drage, en Kat, en Stormester, en Grøntsag, og et Tetraeder

Vi mødes igen, og kontakter Sadira i en mental konference. Vi får at vide, at Mark Wu ikke kan helbredes i denne tid, men først når vi vender tilbage til fremtiden - altså vores egen tid. Sadira oplyser os om, at det besynderlige tetraeder, som har en eller anden forbindelse til "tids-elevatoren", dukkede op om morgenen og følger efter Wu. Vi aftales at mødes med Sadira og Wu uden for Selgaunt by i Sembia. Vi forlader alle sammen byen - usynlige, uhørlige og flyvende. I skovbrynet møder vi dragen "Drake" og elver-kvinden "Kat". Efter at alle kan se og høre hinanden igen, får vi at vide at tetraederet forsvandt ud af Drake's hænder tidligt om morgenen, og forsvandt sydpå med stor hastighed. Drake og Kat vil gerne med os til Selgaunt, men Drake ændrer først sin drageskikkelse til halv-elver skikkelse, og vi ser at dragen Drake er identisk med den Drake, som er ven med Luke og Anna (LeAnna Nastacia), og som vi hyggede os med i fremtiden under turneringen! Vi transporterer os selv igennem et ormehul og møder Sadira og Wu.

Tilbage til Fremtiden

Selv om vores teorier siger, at det endnu ikke er tid for at "tids-elevatoren" skal dukke op, lader det til at tetraederet lyser mere og mere, jo flere af os tidsrejsende der kommer igennem ormehuls-portalen. Kort tid efter at alle er nået frem, dukker tids-elevatoren op. Vi siger farvel til Sadira, Kat og Drake, og træder ind i tids-elevatoren. Vi føler som om at vi bliver suget fremad i tid, men denne gang bliver vi også suget sidelæns i rum; måske har dette noget at gøre med, at tids-elevatoren kun skulle være i stand til at nå Faerûn (og planeten Toril) en gang om året på planetens vandring omkring solen?!

Midnight

Inden vi når frem stopper elevatoren, og vi ser en åbning dannes ud til en stjernehimmel, hvor Mystra's vartegn fremtræder. Vi går ud, undtagen Wu som ikke kan trænge igennem åbningen. Vi kommer ud på et område, med et usynligt men fast underlag, og hvor en kvinde venter et stykke væk. Keflin, Moric, Douglas og Sespetralee genkender hende som Midnight - vores veninde fra Avatar eventyrene, som blev ophøjet til Mystra's afløser ved Lord Ao's befaling. Hun ønsker os vel mødt, og gør os opmærksomme på, at Wu ikke kan komme igennem åbningen herud, fordi hun ikke tillader sine guddommelige modstanderes hjælpere adgang; Iyachtu Xvim's avatar har indlejret sig i Wu's krop, efter at avataren forlod Douglas' krop!

Midnight hjælper os til at forstå, hvad hele dette hurlumhej går ud på, hvad baggrunden er, og hvad vi bør gøre når vi vender tilbage til vores egen fremtid igen. Aven (LeFeye) udfylder nogen af detaljerne omkring Lord Bane's handlinger og motivation:

LeFeye's ed og Lord Bane's hævn:

Som 19-årig svor LeFeye en uforsigtig ed om at tjene Lord Bane "... i tusinde år, og atter tusinde år...". Et år før eden ville udløbe, brugte Lord Bane sine guddommelige profetiske evner til at se ud i fremtiden, om hvorvidt LeFeye ville bruge edens ordlyd (altså 2.000 års tjeneste) til at bryde sin loyalitet til Bane. Lord Bane så ud i den fremtid som han selv forventede at se, og så at LeFeye ville afsige sin troskab til Bane.

Bane benyttede den massive samling af hans styrker, som var opbygget for at straffe opkomlingen Cyric's tyveri af Bane's retmæssige tilbedere i Zhentil Keep i 1373 DR, og rejste 6½ år ud i fremtiden for at straffe LeFeye, samtidigt med at han så ville kunne tilføje Cyric endnu mere skade. Med denne massive guddommelige interferens i tidens gang, fjernede Bane de frihedsgrader, som LeFeye (og andre) havde, ved at gøre sin egen profeti selv-opfyldende. året efter i 1374 DR, efter turneringen i Yhaunn, tog LeFeye sin beslutning om at forlade Bane's tjeneste efter at have tjent ham i 2.000 år, og dermed have opfyldt sin ed - i hvert fald efter LeFeye's egen mening.

Karsus' hybris og Netheril's fald:

I det ældgamle Netheril imperium, der dækkede det område som nu udgør Anauroch ørkenen, kunne de største magikere manifestere magi af 10. power ved at trække på energi fra det Magiske Væv, som dengang bestyredes af gudinden Mystryl. Netheril imperiet bestod i mere end 3.200 år, indtil Lord Karsus Katorian i år -339 før Dale Reckoning brugte magien i en mægtig formular i et forsøg på at fravriste Mystryl hendes position som magiens gudinde. Formularen lykkedes, og i et kort øjeblik havde Karsus overtaget Mystryl's kræfter… Men Karsus kunne ikke styre de voldsomme kræfter, han havde opnået, og han døde mens svævende byer og andet vedligeholdt med magi overalt i Netheril styrtede i grus, og Netheril gik under med hundredtusindvis af døde borgere. Med en sidste udøvelse af sine kræfter lykkedes det Mystryl at reinkarnere sig som gudinden Mystra og genoptage den position, som Karsus i et øjeblik havde fravristet hende.

Mystra skabte med Lord Ao's hjælp en mægtig tidsmur, der skulle forhindre tidsrejser tilbage til tiden før Netheril's fald, og samtidigt spærrede denne tidsmur Karsus' ånd inde, så han ikke kunne blive reinkarneret i fremtiden. Dette var måske Mystra's største fejl, og bevirkede at hun lagde grundlaget for en mægtig modreaktion, der måske var medvirkende til hendes senere fald under "Avatar krisen".

Ved at udfordre Mystryl direkte, havde Karsus udført sin "Plan A" som næsten lykkedes, men han havde i hemmelighed også lavet en "Plan B" med hjælp fra sine lærlinge, og fra en anden som Midnight ikke vil nævne. Plan B gik ud på at gemme en del af sin ånd og krop, sammen med sine lærlinge, i et mægtigt kompleks af artefakter - dem vi kender som MasterGate, StarGate, SunGate og MoonGate, og udtænke en plan der ville bevirke at nogen en gang i fremtiden ville pumpe enorme mængder af energi ind i MasterGate komplekset, hvilket vi jo var meget behjælpelige med sammen med Myth Drannor's elvere, og på denne måde gøre det muligt at skabe et tids-hul igennem tidsmuren, således at Karsus og hans følge kunne slippe fri. Midnight vil ikke oplyse, hvor eller hvornår Karsus m.fl. er rejst hen. Mystra-Midnight har nu sørget for, at alle tids-elevatorens udgange til Toril er blevet spærret, på nær den vi kom fra og den vi skal tilbage til.

Verden og Wu er ændret:

Den verden vi vil vende tilbage til i 1379 DR vil være lidt forskellig fra, den verden vi forlod - som følge af al den manipulation af tiden, som Mystra, Bane, Karsus, Xvim, Benadi m.fl. har udført. Midnight sørger for, at vi kommer tilbage til en virkelighed, som ligner den vi kender mest mulig. Wu vil også være ændret som følge af alt dette, og det vil være op til partyet med hjælp fra Wu's venner og familie, at afgøre om det er lykkedes at få den rigtige ånd tilbage i Wu's krop - Iyachtu Xvim's avatar er jo derinde i øjeblikket. For at få hjælp med dette, bør vi opsøge Elduth Yarmmaster, som dels er den meget gamle mand vi sad sammen med under turneringen, og dels er den tidligere herre over byen Daerlun, som overlod byen til Mark Wu. Hvis vi ikke føler os i stand til at løse opgaven når vi nar tilbage til fremtiden, kan vi jo bede Midnight-Mystra om hjælp til den tid.

 Vi siger farvel til Midnight og træder tilbage i tids-elevatoren, som bringer os frem til tidspunktet lige efter at vi tog af sted. Vi træder ud i mørke, i bunden af et halv-sfærisk hul i arenaen i Yhaunn.

Forrige Gang26. maj 2004 30 Eleasis (8) 1379 DR - 5 Eleint (9) 1379 DR

30 Eleasis (8) 1379 DR

Vi er lige kommet tilbage fra fortiden og står i bunden af et halv-sfærisk hul i Yhaunns festival arena. Dem af os, som hat skiftet form og/eller udseende, ophæver forklædningen så vi ligner os selv igen. Sadira Sunseeker og Elduth Yarmmaster sidder og venter på tribunerne. Sadira fortæller at Wu's krop blev låst af Bane til at spærre Wu's ånd inde, men Wu's ånd havde allerede forladt hans krop; i Mystras tempel i Saerloon blev denne lås ændret af Cadellin Firehands v.h.a. Mystras kraft til i stedet at spærre Iyachtu Xvim's ånd inde - det viser sig at være Xvim selv, og ikke kun en avatar, som er i Wu's krop, og derfor har Xvim's tilbedere ikke fået deres bønner hørt de sidste seks år siden vi rejste frem i tiden fra 1373. Elduth fortæller at han har delt sin krop med Wu's ånd de senere år, siden før han overlod sine besiddelser i Daerlun by til Wu, og at dette er det eneste som har holdt hans gamle krop i live hidtil. Efter råd fra Elduth, går vi ind til Yhaunn slot for at fortælle Dronning Yilana hvad der er sket. Byen er fuld af soldater, som om den er sat i undtagelsestilstand.

På slottet bliver vi ført direkte ind i en sal, hvor Yilana sidder med sine nærmeste rådgiver - blandt andet Armand St. Just, Justinus Lawteller fra Party of the White Cross, Cadellin Firehands af Mystra, Storm Silverhand, Carlene the Rose, Aumraye Ulmdrin af Sune Firehair, Marc Gevalin og Isadore Gevalin, og Prinsesse Alusair Nacacia Obarskyr af Cormyr. Vi fortæller en lang historie fra de varme lande, om hvad vi har oplevet på vores tidsrejse. Vi begynder at diskutere, hvordan vi skal få Xvim's ånd ud af Wu's krop, få Wu's ånd tilbage i sin krop, og undgå at vi bliver udslettet af Xvim og alle hans troende bagefter. Wu bliver ført udenfor.

Om 5 dage vil der blive annonceret vigtige begivenheder i Ordulin (hovedstaden i Sembia), som Elduth Yarmmaster har arbejdet for som sit livsmål, og han vil gerne have lov til at opleve dette og derefter udånde ligeså stille i solskin - den perfekte dag at dø - hvorefter Wu's ånd så vil forlade Elduth's krop og være parat til at genindtræde i sin egen. Vi baserer vores planlægning på dette, og diskuterer hvordan vi kan matche en forventet metakoncert af vrede Xvim tilhængere, slag på tasken ca. 1000 psionikere. Partyet kan ikke lige komme på, hvordan vi skal kunne hamle op med en sådan modstand, men Sadira antyder, at en hemmelig organisation med psioniske medlemmer (som Sespetralee har spurgt til, i meget vage vendinger som en slags Ninja-psionikere :-) er parat til at matche en sådan metakoncert, men at de gerne vil have så meget backup som muligt fra os og andre. LeFeye er ikke parat til at stille op i en sådan metakoncert, da han vil have et es i ærmet til en eventuel endnu større konfrontation med Bane's tilhængere - Bane er jo faktisk Xvim's herre, og sidder måske bare og venter på at se, hvor stor og hvilken modstand Xvim møder!

Vi samler opbakning til vores forehavende fra Knights of Myth Drannor, Party of the White Cross, the Simbul, og de officielle medlemmer af ordenen Divine Light, som Justinus Lawteller er talsmand for, og som annonceres 5 Eleint 1379. Partyet er inviteret, ligesom alle Cavaliers af Sembia, til annonceringen i Ordulin.

5 Eleint (9) 1379 DR

I Landsrådets sal i Ordulin, klokken 11 om formiddagen, foran alle inviterede Cavaliers af Sembia og andre, annonceres to vigtige begivenheder:

The Alliance of the Standing Stone

Staterne Sembia, Cormyr, Cormanthyr (Elverskoven) og Dale Lands har indgået en gensidig alliance, for at arbejde sammen mod udefra kommende trusler. Aliancen er opkaldt efter The Standing Stone, som er et mindemærke over menneskers første pagt med elvere i Cormanthyr, som skabte basis for Dale Lands.

The Holy Order of the Divine Light of Life, Love and Justice

Denne orden er sponsoreret af LysHerren, Sune Firehair, Tyr, Corellon Larethian, Sembia (indskrevet i forfatning), Cormyr (af Kronen, bliver indskrevet i forfatning når Tanalasta bliver Dronning), og af den retmæssige Lord i hver Dal i Dalelands (Randal Morn for den besatte Daggerdale).

Ordenens primære ansvarsområde er Sembia, Cormyr, Cormanthyr og Dalelands; også kaldet The Alliance of the Standing Stone, eller bare "Alliancen".

Se mere under Forgotten Realms Info: Divine Light.

Ordenens medlemmer besvarer spørgsmål af forskellige slags, om dens formål, beføjelser m.v. inklusive et spørgsmål fra LeFeye om, hvordan man vil undgå korruption blandt ordenens medlemmer, som følge af den store magt dens medlemmer får. Som følge af det nys annoncerede medlemskab af Divine Light, meddeles det, at Armand St. Just har frasagt sig sin rolle som Lens Herre af Yhaunn, og Alusair Obarskyr har frasagt sig enhver ret til Cormyrs trone. Braxus af Bane, som vi mødte i Zhentil Keep i 1373 (uafgjort duel med Douglas/Wendy), er åbenbart tilstede, og udtaler med et udfordrende smil, at han og Lord Banes Avengere glæder sig til at "danse" med Divine Light ordens LysRiddere i fremtiden.

Xvim's Endlösung

Efter afsløringen af to kæmpe politiske overraskelser i Ordulin, tager alle involverede folk et stykke udenfor byen, for at tage det endelige opgør med Iyachtu Xvim og hans tilbedere, og få Wu tilbage i live.

Elduth Yarmmaster sætter sig i solskinnet ved siden af Wu og udånder fredeligt.

Cadellin Firehands går hen til Wu, og forklarer Wu at han vil "helbrede" ham, hvorefter han beder til Mystra og lægger sine hænder på Wu. Dette bryder forseglingen af Xvim's ånd i Wu's krop, og kroppen falder til jorden mens en grøn tåge bliver tilbage - Iyachtu Xvim's udødelige ånd! I tågen aner vi to lysende øjne, der ser sig omkring med et særligt hadefuldt blik på Black Avengers.

Xvim's ypperstepræstinde (formoder vi), der i øvrigt hedder Xana, dukker op, og er dirigent i en mægtig metakoncert, der dog matches af en metakoncert dirigeret af Sadira Sunseeker.

Med en gravagtig røst, udtaler Iyachtu Xvim at han vil udslette Black Avengers for altid i fortiden, så det er som om vi aldrig har blandet os i hans sager. Med eet forsvinder han! I et øjeblik er det som om tiden står stille...

Keflin, Douglas, Sespetralee, Moric og Wu kommer i tanke om en mærkelig begivenhed for 19 år siden, under Avatar krisen:

Lige før morgengry finder Iyachtu Xvim Black Avengers lejr, og starter en mægtig udødelig formular for at udslette alle. Formularen fejler, og i stedet for en enkelt solopgang, kommer der 8 sole op over horisonten, og Iyachtu Xvim's form bryder i brand. Xvim forsøger desperat med en Disjunction at stoppe effekten, men dette åbner en rift ind i sort tomrum (det Negative plan?), hvor igennem Xvim opsuges.

I nutiden mærker alle Xvim's præster, at Xvim er væk for altid. I sin hybris mod Universets evne til at undgå tids paradokser, er det åbenbart lykkedes Iyachtu Xvim at udslette sig selv! De andre får at vide, hvad de oprindelige Black Avengers fra dengang kan huske.

Xana's metakoncert falder fra hinanden, og hun er grædefærdig som om hele hendes tilværelse er blevet meningsløs. Nogen snakker om, at det er på tide at gøre noget ved hende, men hun har jo sådan set intet gjort, som Keflin påpeger. Keflin går hen til Xana og beordrer hende til at fjerne sig, og aldrig vise sig for os igen. Xana går derfra.

Hvordan får vi så Wu's sjæl tilbage i hans krop? Keflin stopper diskussionen ved at kaste et Wish, for at få Wu's ånd tilbage i Wu's krop. Wu vågner op! Et par spørgsmål afslører, at Wu kan tale både Kao Te Shou og Elver, og at det sidste han kan huske er, at han var i Elduth's krop før Elduth døde.

Her afbryder vi så udsendelsen, og vender tilbage den 9. juni...

Forrige Gang9. juni 2004 5 Eleint (9) 1379 DR

Who is Wu?

Efter at vi har spurgt Wu om nogle enkelte ting, for at se om han virkelig er Wu og ikke Iyachtu Xvim, ser vi en portal åbne sig et lille stykke væk, og tre Avengers af Lord Bane træder igennem - Braxus, Bregorl og Baran, som vi så og blev udfordret af i Zhentil Keep i 1373. Braxus af Bane siger "Vær hilset!" henvendt til alle i almindelighed, og henvender sig til Dronning Yilana med en erklæring om, at deres mission om at rense op blandt Cyric tilhængere i Sembia er afsluttet, og at Bane's kirke beklager, hvis det har været til gene for Dronningen. Braxus forsøger så at så tvivl om, hvorvidt Mark Wu er sig selv igen eller om der stadigvæk er noget af Xvim tilbage i Wu's krop. Dernæst forlader Braxus og de andre Bane Avengers stedet i gennem en ny portal.

Vi diskuterer, om der kan være noget om snakken med Wu, eller om det bare er Bane's Avengers ide om at ære deres gud ved at så splid iblandt os. Vi når frem til, efter forslag fra Sato, om at lade Wu's mor Syluné komme med det endelige bud. Hun kommer nogen minutter senere, undersøger Wu, og erklærer at det rent faktisk er ham. Vi får at vide, at lige inden turneringen trådte Mark Wu tilbage som Hertug af Daerlun og omegn, og overlod hvervet til Lord SilverBlue; Wu er dog stadigvæk talsmand for Lord SilverBlue, og Wu har fuldmagt til at agere på SilverBlue's vegne. Andre ændringer i Sembias styre er også undervejs.

Keflin's jobsamtaler

En ung mand (dreng) på ca. 15 år, Victor Saeven som har gjort det forbløffende godt under turneringen, har stået stille og ventet på en lejlighed til at overrække Keflin et brev fra Akademiet, (se FR Info: Akademiet), som indbyder Keflin til en samtale i Ordulin indenfor de næste tre dage. Keflin følger med Victor hen til den opgivne adresse, efter at have aftalt et møde med Lord LeFeye senere. Vi får at vide at vi er indbudt som æresgæster til en fest om aftenen, som holdes af Dronning Yilana og Sembias Landsråd.

Keflin møder en ung kvinde "Shay" i Akademiets hus, tilsyneladende ca. 16 år, som inviterer på frokost, og stille og roligt og uformelt interviewer Keflin om hans interesse i Akademiet, og besvarer hans spørgsmål. Ved afslutningen på samtalen accepterer Keflin at blive instruktør i Magi og MetaMagi for Akademiet, med udsigt til at træne unge nydelige kvinder mellem 16 og 19½ år, og han har IKKE behov for at blive reddet :-) Som medvirkende faktorer til Keflin's accept er, at Akademiet financierer hans nyudvikling af magiske formularer, og at Akademiet har adgang til træningsmetoden "Adaptiv Indlæring", som er en hurtigere og mere effektiv indlæringsmetode. Shay fortæller at hendes rigtige navn er Elisha de LaFleur, og at hun er LeAnna de LaFleur's (altså vores veninde Anna's) adoptivsøster; Keflin mener hun har elver-blod i sine årer, og at tænker at hun er mere end sine tilsyneladende 16 år - især baseret på hendes mentale modenhed, men Shay fortæller at hun ikke selv kender sine biologiske forældre. Victor beder Keflin hilse de andre i partyet, og afslører at han er Tong Po reinkarneret, og at han kan huske fragmenter af sit tidligere liv!

Keflin møder LeFeye det aftalte sted, og meddeler at han desværre må takke nej til LeFeye's tilbud om at blive leder af Cloaks of Mulmaster, (se FR Info: Cloaks of Mulmaster).

Belønninger og fest

Black Avengers og Lord LeFeye mødes med Dronning Yilana til en samtale, før selve festen. Anna (LeAnna Nastacia de LaFleur), Luke (Lucas Canastra) og Lord Tarkhan deltager også. Vi får at vide, hvad der skal ske til festen af officielle ting, inklusive æresbevisninger og gaver. Vi bliver takket for vores vigtige og ærefulde gerninger på denne mission.

Sato og Dirk udnævnes til Cavalier of Sembia, også kaldet at blive slået til ridder; titlen medfører privilegier, men ingen officielle forpligtelser (ud over at det forventes at man opfører sig ærefuldt!). Sato og Dirk får tildelt det samme årlige legat på 6.000 GP fra byen Yhaunn, som vi andre allerede får, og dem der allerede får legatet får et ekstra års udbetaling oveni. Vi får hver især overrakt en Duel Kårde (+5) og en Hybrid Sabel (+5) of Disruption, smedet af Sembias store våbensmed Anton de LaFayette på en måde der giver utrolig styrke og fleksibilitet i våbenet. Kården er et symbol på at være Cavalier of Sembia. Sato får dog ikke-magiske varianter af våbnene, som har lignende men ikke identiske funktioner. Alle får også en Ring of Multiple Wishes med 4 ønsker i, og en åben invitation til at bo på slottet i Yhaunn, af Yhaunns nye herskere - Hertug Marc Gevalin og Lady Isadore Gevalin. Som en uofficiel gave, får vi tildelt to døgns adgang til ordenen Binasz Arakhran's træningsfacilitet "Det Lange Rum", hvor tiden løber 77 gange hurtigere end udenfor; derudover får Keflin adgang for os alle sammen til et ekstra gratis døgn idet han lader Binasz Arakhran (og ordenens allierede) få adgang til hans tidligere udviklede magiske formularer.

Lord LeFeye bliver ikke tildelt en titel som Cavalier of Sembia, hvilket Dronning Yilana synes ville være uinteressant for LeFeye. Til gengæld bliver alle riddere i Order of the Zen Blade (Vrek Zuul), altså Blade Knight og derover, sidestillet med Cavalier of Sembia, med dertil hørende privilegier. Ordningen er midlertidig i to år, og gøres derefter permanent under forudsætning af, at ordenens riddere opfører sig passende ærefuldt.

Æresbevisninger, gaver, og ridderslag til Dirk og Sato, skrider frem som planlagt under festen. Sato snakker med Anton de LaFayette i løbet af festen, og spørger om hvorvidt LaFayette til oplære Sato i denne fornemme smedekunst, men LaFayette afviser med begrundelsen, at han kun oplærer dedikerede elever, og Sato vil ikke være en dedikeret våbensmed!

Vi planlægger vores træning af niveauer med mere, og hvordan dette skal gøres i Det Lange Rum, og at Keflin og Sato nok hver betaler for et døgn mere i rummet, med adgang for alle Black Avengers.

Her afbryder vi så udsendelsen, og vender tilbage den 22. juni med For Love or Money...

Dagbøger

Mønster og Logrus Into the Dragon's Lair For Duty and Deity Ronin Challenge For Love or Money Dark Sunset

Copyright 2003-2004 Roar Smith. Senest opdateret tirsdag, 13. oktober 2015 01:59:30 .